AB Transitio In english

Dosto

För Mälardalstrafiken och Uppsalattrafikens räkning anskaffar Transitio 41 stycken 4-vagnars dubbeldäckade elektriska motorvagnståg typ Dosto från leverantören Stadler. För Region Uppsalas räkning anskaffas 8 st tåg av samma typ. Tågen kommer att levereras under 2019-2021.

Vagnskorgarna är tillverkade i aluminiumprofiler som gör att tågen blir lätta och miljövänliga samtidigt som det uppfyller alla nu gällande krav inklusive kraven på kraschtålighet. Vagnarna är trycktröga, vilket innebär att obehag förorsakat av plötsliga tryckvariationer, vid t ex tunnelpassager elimineras.

Interiören är luftig och ljus, det är generöst tilltagna entréområden och breda trappor allt för optimalt passagerarflöde. Det är dessutom ljuddämpande och halkfria mattor i hela tåget. Läslampor finns placerade vid varje sittplats och det är luftkonditionering i passagerarutrymmen och förarhytter.

Förarplatsen har utformats enligt gällande krav och även enligt de senaste rönen inom ergonomi. Förahytterna har två sidodörrar och fasta fotsteg för förarens säkerhet och de är även trycktröga. Informationssystemet är utrustat både med högtalare och informationsskärmar.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer
Jag förstår